Vaccinerad!

Igår vaccinerade jag mig mot svininfluensan! Känner mig lite tryggare faktiskt.
I början tog jag inte smittan på allvar, tänkte att den var likvärdig med fågelinfluensan och skulle inte hinna nå Sverige. Men allt eftersom media började ge mer och mer allvarliga rapporter om influensan, och senare, även dödsfall så blir man lite rädd, det blev jag i varje fall.

På våran läkarmottagning var det egentligen bara "riskgruppen" som skulle få vaccinet igår. Jag visste inte om det utan fick bara ett samtal från mamma att man kunde vaccinera sig, så jag gick dit för att få min dos! Inne i väntummet så frågade dom om jag: tillhörde riskgruppen, skulle på semester, var allergisk eller jobbade. Jag svarade nej på samtliga! Sköterskan såg på mig med en blick som sa "vad gör du då här?!"

Tillslut fick jag ändå min spruta eftersom jag hade tagit mig till mottagningen, haha :P

Idag har jag haft ganska ont i armen.. Men körningen gick bra i alla fall. Trodde först inte jag skulle orka växla ens men så fort jag satt mig i bilen vart det fokus på annat. Äntligen börjar turen vända för mig och körningen går riktigt bra nu! Uppkörningen närmar sig så jag hoppas att det fortsätter i den här stilen.

Efter körlektionen hade jag en tid hos frisören som jag längtat efter! Mitt hår har sett lite slitet ut ett tag(inte så konstigt när förra besöket var för ca ett halvår sen) men efter två timmar kände jag mig riktigt fräsch och nöjd igen. Toppade lite grann och gjorde fler ljusa slingor, väldigt nöjd :)


Förkylning!

Nu har jag varit förkyld i nästan en månad och min rastlöshet blir inte mindre. Nästäppan har blivit till hosta och öron-ont men hopppas på att det här är sista fasen i det hela.

För att fördriva tiden har det blivit en del läsning och en av favoriterna är John Ajvide Lindqvist som bl.a. har skrivit "Låt den rätte komma in" Igår läste jag ut den sista av den trion, "Pappersväggar" som var helt okej men de andra två föredrar jag mer.
Dessa tre böcker är mer skräck-inriktade och en hel del övernaturliga fenomen blandas in, men i en bra kombination. Omslagen på böcker är väldigt snygga tycker jag och är ett av det första som jag prioriterar när jag köper böcker.




RSS 2.0